Locaţia curentă este: Prima pagină / Stiri / "Trăind cu scleroză multiplă în România"

"Trăind cu scleroză multiplă în România"

Proiect de promovare a accesului la programul de tratament a persoanelor afectate de SM

 

In perioda 21 februarie-4 martie 2013, Societatea de  Scleroza Multipla din Romania  va desfasura proiectul “Traind cu scleroza multipla in Romania”.

 

Obiectivele acestui eveniment sunt:

-          obtinerea accesului la tratament neingradit (fara liste de asteptare)

- obtinerea  accesului la terapie inovatoare aprobata in UE

-          corelarea bugetului programului national de scleroza multipla cu costul actual al tratamentului

 

Proiectul include doua etape:

1. Campanie de informare in mass media, bloguri de sopecialitate si retele de socializare

2. Masa rotunda, in Bucuresti, cu participarea autoritatilor publice central (Ministerul Sanatatii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Finantelor, Casa Nationala de Asiguari de Sanatate, Europarlamentari Romani etc.) pacientilor cu scleroza multipla, apartinatorilor, neurologilor & asistentelor medicale, angajatorilor, mass media etc. Evenimentul va avea loc în data de 4 martie 2013, la Hotel Novotel, Bucurest.

 

Mesajul SSMR:

Prin acest proiect dorim sa atragem atentia autoritatilor publice asupra problemelor si nevoilor pacientilor cu scleroza multipla. Daca doriti sa va exprimati parerea in legatura cu problemele si nevoile pacientilor, va rugam sa scrieti la adresa de e-mail office@smromania.ro. Mesajele dumneavoastre vor fi prezentate autoritatilor romane in cadrul intalnirii din data de 4 martie 2013.

 

20% dintre bolnavii diagnosticati petrec uneori si peste 1 an pe listele de asteptare, timp in care boala avanseaza rapid si organismul cedeaza pe zi ce trece. Este important ca pacientii sa beneficieze de tratament cat mai repede din momentul in care sunt diagnosticati. Mai mult de atit, pacientii au nevoie de terapii de ultima generatie care in Romania inca nu sunt incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite. Aceste terapii au o eficienta mai mare si sunt mai usor de administrat, imbunatatind astfel calitatea vietii pacientilor.

 

Sursă (click pe adresa pentru acces): www.smromania.ro

Link facebook: SSMR

Link facebook: Prietenii SM

 

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la: 0744/64 78 25 - Pr.Laurențiu Lazăr, președinte SSMR

Tag-uri prima-pagina
Navigare