Locaţia curentă este: Prima pagină / Stiri / Actualizarea indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati

Actualizarea indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati

Proces câștigat în instanțî de FACIAS

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ieri ca Guvernul are obligatia de a respecta legea si de a actualiza anual ajutorul de handicap cu indicele de crestere al preturilor. Solutia a fost data ca urmare a actiunii in instanta inaintata de o persoana cu handicap din Bucuresti, cu sprijinul si consilierea Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). Guvernul are la dispozitie 15 zile pentru a ataca cu recurs aceasta decizie.

In ciuda dispozitiilor legale care prevad anual aceasta obligatie, din 2006 si pana in prezent, institutiile statului au actualizat o singura data, in 2008aceste indemnizatii prin Hotararea nr.1665 privind indexarea drepturilor prevazute la art.58 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 referitoare la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Peste 600.000 de romani cu probleme speciale primesc de la Guvern indemnizatii derizorii de maximum 200 de lei, in conditiile in care cei mai multi dintre acestia se afla in imposibilitatea de a castiga un venit suplimentar care sa le asigure un trai decent.

 

Link direct:

facias.org

Tag-uri prima-pagina
Navigare